Onze producten

Hesbaye Frost is gespecialiseerd in het verbouwen en invriezen van verse groenten (erwten, spinazie, pastinaak, wortelen, spruiten enz.) en biedt tevens een assortiment ingevroren droge voedingswaren (deegwaren, rijst, quinoa, linzen enz.) aan.

De vruchtbare Haspengouwse bodem, met vaardige handen bewerkt door de lokale boeren, levert de grondstof voor het bedrijf.

Naast de verse groenten werkte Hesbaye Frost tevens een gamma gedroogde producten uit die na rehydratatie worden ingevroren.

Deze diversificatie heeft verschillende redenen. Ze biedt in de eerste plaats een antwoord op de behoefte en vraag van klanten die diepvriesgroenten gebruiken en op zoek waren naar bijkomende producten om hun kant-en-klaargerechten te bereiden. Dit extra gamma schept het hele jaar door werkgelegenheid. Het is in België immers niet mogelijk 12 maanden per jaar diepvriesproducten te verwerken.

 

Permanente kwaliteitscontrole


De groenten die op de productielijnen van Hesbaye Frost terechtkomen, ondergaan een hele reeks kwaliteitscontroles, een cyclus die loopt van veld tot bord.
Ze gaan door de bedreven handen van onze medewerkers die slechts een doel voor ogen hebben: de consument op zoek naar kwaliteitsproducten tevredenstellen.
Het is de combinatie tussen technische oplossingen en het voortdurend streven naar verbetering die bijdraagt tot het hoge kwaliteitsniveau van het volledige productengamma.

 

 

Nul-residuproducten

Hesbaye Frost en APLIGEER halen het onderste uit de kan om de ‘nul-residudoelstelling’ van actieve stoffen te behalen in de productieprocessen.

Hesbaye Frost en APLIGEER halen het onderste uit de kan om de ‘nul-residudoelstelling’ van actieve stoffen te behalen in de productieprocessen.

Het bedrijf kan deze doelstelling nastreven via een combinatie van verschillende aandachtspunten: de evolutie van de behandelingsproducten op zich (doeltreffender bij een lagere dosis), rassenselectie door te opteren voor planten die beter bestand zijn tegen ziekten en de invoering van precisielandbouw waarin nieuwe technologieën een juistere analyse van planten en bodem mogelijk maken.

De begroeiing van het plantendek op de grond kan worden gemeten met een drone die uitgerust is met sensoren en een infraroodsysteem.
Deze meetwaarden en correct geïnterpreteerde analyses verbeteren het gebruik van meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen.

Bioteelt

Bioteelten zitten in de lift, zowel wat de vraag van de consumenten als het aanbod betreft. Als partner van de landbouwers stelt de coöperatie APLIGEER haar ervaring en advies ter beschikking aan iedereen die zich in het biologische avontuur wil storten.

De omschakeling van traditionele naar biologische landbouw vergt een overgangsperiode van twee jaar.
Tijdens deze fase moeten de gewassen worden geteeld volgens het biologische lastenboek, maar mogen ze nog niet onder dit label worden verkocht.
De teeltomschakeling gaat eveneens gepaard met bepaalde aanpassingen in de gewoonten en het gebruikte materiaal.
Samenwerking tussen de landbouwer en de landbouwdeskundige op het terrein is cruciaal.

 

 

De werkomgeving

De netheid van de lijnen is doorslaggevend voor de kwaliteit van de producten, maar evenzeer essentieel voor de veiligheid van de operatoren.

ARTIC+ is de naam van het programma rond welzijn op de werk dat focust op veiligheid, netheid, ordelijkheid en efficiëntie op elke werkplek.

Dit collaboratieve proces is van toepassing op het overgrote deel van de fabriek, inclusief Frigo 7 (met een capaciteit van 30.000 paletten).